Флорален дизайн

Сватбена декорация от живи цветя

Роклята, обувките, сватбения фотограф, дисководещия, ресторанта…Вече е помислено за всичко. Често оставена като за последна задача, но една от най-важните, сватбената декорация се превръща в истинско предизвикателство! И тук изниква големият въпрос: каква украса да изберем? Водещо в избора на цветя обикновено е какво всъщност булката харесва. Но ако не искате неприятно да бъдете изненадани, то винаги трябва да съобразявате локацията на сватбата, цветовата гама, сезонът и тематa на сватбата с избора си на цветя и допълнителната декорация. Колкото и да ви се иска да имате една морска сватба, но сте избрали ресторант в стар битов стил, то по-скоро се откажете от тази си идея за мидички, рапанчета и морски звезди. Но ако темата на сватбата ви е от изключителна важност, не я оставайте за последна задача, а я обвържете с избора си на локация за своята сватба.

След като изберете своето местенце и си направите примерно разпределение на гостите, помислете какви ще бъдат аранжировките за маса гости, както и декорацията за младоженската маса. Цветните аранжименти е добре да бъдат съобразена с цялостната визия и параметри на самият ресторант, както и големината и формата на масите. Например на нисък и схлупен ресторант, няма да изглежда естетически добре ако поставите по масите обемни и високи аранжировки, така ще загубите и малкото въздушно пространство, което имате.

Помислете за формата на аранжировките. Дали кръгли, издължени, ниски или високи, те трябва да бъдат едно разкошно допълнение към цялостната визия на сватбата. Важна е и за цветовата гама. Обичате червено, но килимът в ресторанта  е в синьо.Ще се получи една странна цветова комбинация ако не съумеете да съчетаете цветовете на интериора и цветята и вие самите няма да сте доволни от крайния резултат.  Мислете за сватбената украса в самото начало, не оставайте тази важна задача за последнo!

 

Вашият коментар